Degoes zijn niet de makkelijkste dieren wat hun voeding betreft. Er zijn de nodige zaken waar men op moet letten, want de spijsvertering van de degoe is nog helemaal afgesteld op zijn oorspronkelijke leefomgeving.
Dat wil dus zeggen, een dieet van veel droge en dorre grassen en struiken. Het lastige van degoes in gevangenschap is dat ze bijna alles eten wat je ze voorschotelt, ook al is het niet goed voor hun gezondheid. Er zijn een paar zaken waar men rekening mee moet houden.

Allereerst mogen degoes geen (teveel) vet- en oliehoudende noten en zaden hebben. Hier kunnen ze leverproblemen van krijgen. Een enkele zonnebloempit als een lekkere traktatie mag zo heel af en toe wel een keer, maar vette noten zoals bijvoorbeeld pinda’s helemaal niet!   

Verder hebben degoes problemen met het verteren van sommige suikers (de zogenaamde “korte” suikers). Ze kunnen daar vrij snel een soort van diabetes van oplopen. Deze suikers vind je bijvoorbeeld ook in veel soorten fruit.

De standaard aanbeveling die men geeft voor het zelf samenstellen van een veelzijdige voeding is het maken van een mix van vijftig procent chinchillavoer en vijftig procent caviavoer. Maar er zijn tegenwoordig ook goede kant- en klare mixen voor degoes te koop, al zal niet iedere dierenzaak deze verkopen. Hoe weinig er een paar jaar geleden nog bekend was over degoes, blijkt wel uit het feit dat één van deze verkrijgbare mixen in het verleden pinda’s bevatte!

Naast dit hoofdvoer is het belangrijk dat er altijd voldoende vers hooi voor de degoe beschikbaar is. Dit hooi is goed voor de spijsvertering van de degoe. Daarnaast zullen de degoes een deel van dit hooi overal mee naar toe slepen om nestjes te maken.


Tenslotte is het belangrijk dat er altijd -vers!- drinkwater aanwezig is. Een bakje is hiervoor niet echt geschikt, omdat deze snel zal vervuilen. Gebruik daarom het liefst een drinkfles.
Overigens gebruiken degoes normaal niet zo heel veel water, omdat ze gewend zijn aan droge gebieden. Drinkt een degoe wel heel veel water, dan kan dat wel eens een aanwijzing zijn dat hij of zij suikerziekte heeft ontwikkeld.

Bij de dierenhandel zijn diverse kleine tussendoortjes te krijgen voor kleine knaagdieren. Als deze geen suikers bevatten, kan je ze ook af en toe als tussendoortje aan je degoe geven. Dit is ook wel handig als je de degoes eens wilt lokken, bijvoorbeeld bij het schoonmaken van de huisvesting.